MELYIK FÓLIÁT VÁLASSZAM? ÚTMUTATÓ A TÖKÉLETES FÓLIA KIVÁLASZTÁSÁHOZ

Sokféle fóliamárka létezik a világon, közülük jó néhányat olyan társaságok kínálnak, amelyek magukat gyártónak vallják. Néhány fontos ténnyel segítünk eligazodni a kavalkádban.

A világpiachoz hasonlóan, jelenleg a magyar piacon is találkozhatunk olyan termékekkel, amelyek nem biztos, hogy megérik az értük áldozott pénzt. A fóliák hétköznapi végfelhasználóinak sokszor nehézkes lehet annak megállapítása, hogy melyek azok a márkák, amelyek megbízhatóak, régóta a piacon vannak, és értékálló megoldást jelentenek. A gyenge minőségű fóliák 1-2 év vagy akár hónapok alatt is jócskán veszítenek teljesítményükből, ami esetenként szemmel észre sem vehető, de a tényleges célt, ami miatt felszerelték, már nem szolgálják. Néhány alapkérdéssel könnyen kiszűrhető, hogy melyik márka megbízható és milyen gyártói háttér áll mögötte, így javasoljuk, hogy mielőtt dönt, keresse meg a válaszokat az alábbi kérdésekre a kiszemelt márkáknál.

  • Ki a fólia gyártója?
  • A gyártó/forgalmazó tagja-e bármely nemzetközi fóliaipari szervezetnek?
  • Milyen garanciaidővel kapom az anyagot és ki biztosítja a garanciát?
  • Milyen teljesítményadatokat közöl a forgalmazó?
  • Ki fogja felszerelni a fóliát?
  • Milyen bizonylatot kapok a fóliához?

Minden nagyobb gyártó tagja az európai EWFA (Európai Fólia Szövetség) szervezetének. Ez a szervezet minőségi és etikai követelményeket fogalmazott meg tagjainak, hogy a felhasználó garantáltan minőségi terméket kapjon. A tagok listája megtekinthető a szervezet weboldalán.

Minden professzionális fólia felszereléséhez profi kivitelezés ajánlott. Ellenőrizzük, hogy a kivitelezőnek van-e gyári vizsgája és jogosultsága a fólia felszereléséhez. MABISZ vagy Közlekedési Hatósági engedély csak olyan termékekre adható ki, amelyeket gyári vizsgával rendelkező szakkivitelező telepített.

Maga a bizonylat már nem különbözteti meg a jó és az alacsony minőségű anyagokat. Természetesen, ha nem kapunk semmilyen bizonylatot, akkor az adott márka biztosan elfogadhatatlan. Követve a fenti kérdések megválaszolásával adott útmutatást, biztosak lehetünk benne, hogy minőségi anyagot kapunk.

Reméljük, hogy útmutatásunk segítségével sikerül minőségi terméket választanotok! További kérdésekre szívesen válaszolunk elérhetőségeinken!

Kapcsolódó bejegyzések