5 dolog, amivel megóvhatod frissen vásárolt autódat

Egy új autó vásárlása izgalmas dolog, ám a legtöbbször jelentős anyagi beruházással jár, ezért célszerű odafigyelni pár dologra, hogy a vásárlás hosszú évek múltán visszatekintve is jó döntésként maradjon meg emlékezetünkben.

Írásunkban megmutatjuk szerintünk mi az az 5 óvintézkedés, amire érdemes figyelned új autó vásárlásakor!

1. Karosszériavédő fólia

Amikor meghalljuk az autófóliázás szót, legtöbbünknek a matt fekete vagy az oldschool lángnyelves fólia jut eszünkbe, ám létezik egy sokkal kevésbé figyelemfelkeltő, mégis extrém hasznos fóliázás, ami könnyedén megóvja újonnan vásárolt autónk karosszériáját a felverődő kavicsoktól, a bogaraktól, a karcolásoktól és más külső behatásoktól.

A karosszériavédő fóliák speciálisan a fényezett autókarosszéria felületekre lettek tervezve, így nem roncsolják az eredeti fényezést, mégis hatékonyan védik a legigénybevettebb elemeket az elhasználódástól. A speciális, flexibilis fólia teljesen víztiszta, nem töredezik, – sárgul vagy – hólyagosodik, továbbá rendkívül időtálló, így joggal került fel listánkra.

2. Menetrögzítő kamera

A technológia fejlődése lehetővé tette, hogy nagy értékű ingóságainkat a leghatékonyabb módszerekkel védjük, ami vadiúj autónk esetében sincs másként. Egy nagy felbontású menetrögzítő kamera segítségével minden autóban eltöltött percben (vagy akár azon kívül is) figyelemmel kísérhetjük az autónk környezetében történő eseményeket. E kamera baleset helyzetekben és más országúti események után döntő bizonyítékként is szolgálhat, ezért mindenképp érdemes beszerezni egy párat (előlre és hátra) belőle!

3. Kötelező- és CASCO biztosítás

Nincs is annál rosszabb érzés, mint a tudat, hogy előfordulhat olyan élethelyzet, amikor autónkban kár keletkezik, a javításról pedig mindenképp saját magunknak kell gondoskodnunk. Míg a kötelező biztosítással az általunk okozott baleseti károkat tudjuk finanszírozni / enyhíteni, addig a különféle CASCO biztosítások saját autónk védelmét szolgálják.

Mindenképp érdemes körülnéznünk biztosítónk portfóliójában, hiszen újonnan vásárolt autónkat számos hasznos CASCO kiegészítővel is felvértezhetjük, mint például a lopás biztosítás, a kátyú biztosítás, a természeti katasztrófa esetén bekövetkezett kár megtérítése, vagy a szélvédő garancia.

4. Külső- és belső takarítás

Új autónk egyik legvonzóbb tulajdonsága az kristálytiszta karosszéria és a rendezett, tiszta beltér. Ezt az állapotot azonban nehéz túl sokáig fenntartani, így határozott időközönként szükséges a külső- és belső takarítás, amely rendszeres elmulasztása nagymértékben amortizálja gépjárművünket.

A közhiedelemmel ellentétben nem feltétlenül szükséges minden alkalommal autókozmetikában elvégeztetni a takarítási folyamatokat, hiszen manapság számos otthon is használható tisztítószert és autóápolási kiegészítőt szerezhetünk be, melyek segítségével pár tíz perc alatt tudjuk tisztává varázsolni 4 keréken guruló befektetésünket.

5. Szokások

Új autónk vásárlásával értelem szerűen pár új autózási szokást is szerzünk, azonban mi fontosnak tartjuk, hogy a vásárlás után értékeljük újra eddigi autóval kapcsolatos cselekvéseinket, hiszen lehet köztük olyan is, amely nagyban befolyásolja autónk értéktartását.

Míg célszerű kerülnünk az autóban való dohányzást és evést vagy a veszélyes anyagok / tisztítószerek szállítását,  addig üdvözlendő, a rendszeres karbantartás, az autó takarítása, továbbá vezetési stílusunk autóhoz való csiszolása.

Összefoglalva, számos olyan dolgot tehetünk új autónk védelmének érdekében, ami minimális anyagi vagy időbeli ráfordítás mellett sok-sok százezer vagy millió forint megőrzését teszi lehetővé számunkra.

Ha téged is érdekelnek további cikkjeink olvasd tovább blogunkat, ha pedig professzionális karosszériavédő fóliázásban gondolkodsz, vedd fel velünk a kapcsolatot!

Kapcsolódó bejegyzések

5 dolog amire figyelj, mikor új autót vásárolsz

Egy új autó vásárlása izgalmas dolog ám a legtöbbször jelentős beruházással jár, ezért célszerű odafigyelni pár dologra, hogy a vásárlás hosszú évek múltán visszatekintve is jó döntésként maradjon meg emlékezetünkben. Írásunkban összeszedtünk 5 dolgot, amire érdemes figyelned új autó vásárlásakor.

Tovább olvasom »